Doğduğum yıl olan 78 yılının Aralık ayının 29 uncu gününde Adana’da doğmuş. Müziğe dört yaşında ıslık çalarak başlamış ve daha sonraları arkadaşlarına dinlettiği besteleri için arkadaşlarından olumlu sinyaller almış.
İlk okul, orta okul ve liseyi Istanbul’da bitirdikten sonra Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Müzik bölümünden mezun olmuş.
Uzun yillar Istanbul , Antalya ve Konya’da cesitli mekanlarda sahne almış ve öğrencilik yillarinda bir sokak fanzininde denemeler ve şiirler yazmış. Bu şiirlerinden biri Altay Öktem tarafindan hazirlanan bir şiir antolojisinde “Şehrin Kötü Çocukları” kendisine yer bulmuş ve yine yazar tarafindan aldığı övgüler bir gün kendi kitabını yazabileceğinin ilk sinyallerini vermiş. Şu sıralar “Yerçekimsiz Söylemler Kılavuzu” adli kitabini yayına hazırlıyormuş.
Müzik ögretmeni olan Cüneyt Ergün, yerçekimine ‘ hoşçakal ‘ diyeceği o kaçınılmaz an gelmeden önce edebiyat ve müzik alaninda anlamlı ve kayda değer işler yapmayi planlamaktaymış…
Peki yapmış mı? Bana kalırsa bu soruya yanıtım EVET. Sadece bir kitaba “Yer çekimsiz Söylemler Kılavuzu” adını vermek bile bana kalırsa farkını ve başarısını yansıtıyor. Ben Cüneyt Ergün’ü en beğendiğim müzik kanalında(adında hayal var 🙂 ) klibini izlerken fark ettim ve kim olduğunu öğrenmek istedim. http://www.turkiyevehayatadair.com/2009/03/cuneyt-ergun-bilimeyen-saati-uygulamas.html adresinde yukarıda anlatılan bilgileri buldum ve bu insanı paylaşmak konusunda ne kadar haklı olduğumu üzerinde çalışmakta olduğu kitabın adını öğrendikten sonra fark ettim. Benim ve çok sevdiğim insanın beğenisini kazanan bu şarkısının adı: Aşkımın bir kalbi varmış idi. Öyle görünüyor ki başka güzel şarkıları da var. Ben en çok kitabında yazılanları merak ettim. Benim kendi yazılarıma verdiğim gibi bir ad vermiş kitabına. Aramızdaki bu benzerlik her zaman düşündüğüm ve bildiğim bir gerçeğin tekrar altını çizme gereği hissettirdim. “Yalnız olduğunu düşünen başkaları olduğu sürece hiç bir insan yalnız değildir”.
Uzun zamandır kapandığım odamdaki çatlak duvarlardan içeriye sızan ve beni canlandıran temiz hava gibiydi Cüneyt Ergün’ün şarkısının bende hissettirdkleri ve yukarıda onunla ilgili edindiğim bilgiler. Odamdaki duvarı çatlatan ve bana yazma isteği paylaşma isteği veren ise aşkımın sesiydi.
Lütfen yukarıdaki bilgileri aldığım kaynağa bakın. Bu kaynaktaki yazara da ayrıca teşekkür ederim paylaştığı için: http://www.turkiyevehayatadair.com/2009/03/cuneyt-ergun-bilimeyen-saati-uygulamas.html
İsmail KAYA
Eh öyleyse şarkıya da bir göz atalım…